2 юни 2008

Въпрос провокиран от Шоуто на Слави!

2 юни 2008

Мнениеот admin на Вто Юни 03, 2008 12:20 am

Днес сирените виха точно в 12ч. на обяд.
Идеята заложена в тази Българска традиция е да почетем паметта на загиналите за нашата родина!
Винаги щом чуя сирените, аз ставам и стоя права в минутката на загиналите и изпитвам страхопочитание пред тяхната саможертва и сърцето ми е пълно с признание и в тази минута си мисля, че бих направила същото.
Вярвам в силата на техния пример.
Може би хората са забравили какво символизира тази дата.
Може би повечето от вас не знаят!
Както каза една от сценаристките на Слави: Може би патриотизмът днес не се измерва със същия аршин. Днес не е необходимо да отдаваме живота си. Днес е достатъчно да спазваме елементарните правила на ОбщеЖитието в нашата родина. Да спазваме правивалата на движение, да пазим живота на другите, да ценим времето им, да не изхвърляме боклук на всякъде...простички неща, а липсата им гони българите в чужбина. Малкото, които оставаме, борим стени с главите си и заспиваме вечер обезсърчени и започваме новия ден с нова надежда за промяна.
И!
Когато на някой 2 юни през следващите години точно в 12ч. всички поспрат за минутка, може би това ще е знак, че сме се научили да мислим за другите. Може да не сме готови да загинем за тях, но да сме готови да живеем заедо и това предполага спазване на правилата!
Силвия
админ
---
„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ Илия Троянов
Аватар
admin
Site Admin

Re: 2 юни 2008

Мнениеот Desi Boneva на Вто Юни 03, 2008 11:08 am

Това, което за жалост забелязвам в така наречения български манталитет е да се оплакваме от нещо, а после ние първи да вършим същото с извинението ами другите така правят. Аз мисля, че ако искаме да правим нещо трябва да се борим, не плед първата трудност да се отчайваме и да се отказваме. Всяко едно нещо което си струва изисква труд и усилия, и ако българите се бяха отказали да се борят за свободата си защото може да загинат то нямаше да ми се изпълва сърцето с гордост, че съм част от един народ, който не се предава, който преследва целите си дори с цената на живота си.
Трудно е да си патриот на днешната картина и огромната апатия която наблюдавам сред хората, но нека да не виждаме само негативното нека се обединим заедно и да се концентрираме върху положителното или поне да се опитаме да нагодим неготивното и малко по малко да го променим. Но ако стоим и не правим нищо, няма как да очакваме, че някой друг ще го направи вместо нас.

За аз съм Патриот и с дълбок поклон към загиналите за моята и вашата родина.
Desi Boneva

Мнениеот Dominic на Сря Юли 02, 2008 3:34 am

Да...патриот съм...
Да...Слави ме кара да изтръпвам всеки път, когато говори за България...както може би и повечето от вас...

Но трябва ли само Слави да ни подсказва, че обичаме и тачим тази родина...?
Dominic

Мнениеот BOLGAR на Сря Юли 02, 2008 8:28 pm

Много жалко, че не се разбрали що за "прима партиот" е Слави Трифонов... Колкото и да ми е неприятно да ви разруша красивите мечти, мога да ви уверя, че това е само сценарий. Ако няма рейтинг или хонорар за шоумена той не изповядва тези топли чувства към родината. Знам някой от тези неща, директно от кухнята на предаването и от задколисния живот на вашия герой. Все пак е хубаво, че доста от нещата, които така или иначе прави в тази област имат своята стойност. Но това е част от шоуто и всичко се прави за шоуто. За Кулеков и Росен Петров мога наистина да кажа, че са родолюбци и няма съмнение в тяхните мисли и чувства към България. А на Слави... просто сценаристите му са много добри :)...

А по отношение на това, дали само Слави ви карал да се чувствате по този начин... тук проблема е, че само неговото шоу гледате. Гледайте малко и други предавания с по-истинско съдържание, като например "Памет Българска" на директора на НИМ - Божидар Димитров, или "Час по България" на бившия директор на агенцията за българите в чужбина - Пламен Павлов и др. Там освен, че видите много по-стойностни неща, можете и да научите нещо. Да не говорим, че повечето истински родолюбци не правят ТВ предавания, ами пишат книги, статии или списания на такава тема.
BOLGAR

Назад към Патриот ли си?